انواع پولیش اتومبیل و نکات پولیشکاری

انواع پولیش اتومبیل و نکات پولیشکاری
تاریخ:
۰۷ تیر ۱۴۰۰
انواع پولیش اتومبیل و نکات پولیشکاری
شاید برای شما هم مهم باشد که بدنه اتومبیلتان بدون هیچ گونه خط و خشی باشد و برای برطرف کردن خط هایی که بر روی بدنه اتومبیل بوجود آمده است، راه حل های مختلفی را امتحان کرده اید که ممکن است مشکل را برطرف کرده باشد و یا ممکن است هیچ تاثیری بر روی آن نگذاشته باشد در این مقاله قصد داریم تا روش های پولیشکاری و همچنین ریکاوری رنگ بپردازیم.
پولیش یکی از راه هایی است که می تواند راه حل مناسبی برای ترمیم بدنه اتومبیل باشد ولی لازم است بدانید که پولیش اتومبیل معجزه نمی کند ولی می تواند رنگ های آسیب دیده را ترمیم کند، با این شرط که برای لایه برداری، ضخامت رنگ اتومبیل مناسب باشد. همچنین باید رنگی که زیر رنگ آسیب دیده وجود دارد، رنگ سالمی باشد.
پولیش لیزری اتومبیل در ایران وجود دارد؟
برای توضیح این مطلب لازم است در ابتدا به توضیح انواع رنگ ها و همچنین لایه های متنوع رنگ های اتومبیل را توضیح دهیم: به صورت کلی رنگ اتومبیل ها در سه گروه اصلی صدفی، متالیک و روغنی قرار می گیرد که بر روی لایه ای که آن را آستر می نامند، پاشیده می شود.قبل از آنکه آستر به عنوان پوشش استفاده شود، دو لایه پوشش بر روی بدنه فلزی داده می شود. لایه اول که اصلی ترین لایه می باشد با نام فسفاته می باشد که در برابر زنگ زدگی از بدنه اتومبیل محافظت می کند.
این لایه شبیه آب رودخانه می باشد که فلز را به گالوانیزه تبدیل می کند. لایه بعدی که قبل از آستر زدن استفاده می شود، لایه ED می باشد که اولین لایه رنگی می باشد که روی بدنه زده می شود و نقش ایجاد چسبندگی بین لایه های بعدی با فلز را ایفا می کند. پولیش لیزری تکنولوژی است که هنوز وارد ایران نشده است و برخی افراد تنها با جملات فریبنده سعی در فریب دادن مردم می کنند ولی در واقع هنوز این تکنولوژی وارد ایران نشده است.
تفاوت رنگ های اتومبیل
رنگ های اتومبیل عبارتند از:
رنگ های روغنی یا ساده
رنگ های متالیک
رنگ های صدفی
رنگ روغنی
جالب است بدانید در ابتدا رنگ کلیه اتومبیل ها به صورت روغنی بوده و این رنگ در بازار به رنگ 21 نیز معروف می باشد. این نوع رنگ آمیزی به صورت دو لایه و سه لایه می باشد که در رنگ آمیزی به صورت سه لایه، لایه اول پرایمر یا آستر می باشد که با یک لایه رنگ که حاوی پیگمنت های پراکنده رنگ آمیزی  شده ، است و در نهایت با یک لایه و روکش که با نام کلیر معروف است، پوشیده می شود. این لایه بی رنگ بوده و باعث درخشندگی و بالا رفتن مقاومت رنگ می شود.
بهتر است بدانید در بعضی مواقع به جای استفاده از لایه کلیر، یک ماده سخت کننده ایزوسیانات را با رنگ آکریلیک ترکیب می کنند و رنگ آمیزی اتومبیل را به صورت یک لایه انجام می دهند. بهتر است بدانید این ترکیبات سختی و چسبندگی رنگ روی بدنه را افزایش می دهد.
رنگ های متالیک
رنگ های متالیک در بازار با نام رنگ 54 قابل شناسایی می باشد که مثل رنگ های روغنی با لایه ای از کلیر هستند. تفاوت رنگ های روغنی با متالیک در پودر فلزی است که به متالیک اضافه می شود این پودر به میزان حدود 2 درصد و از فلزی مثل آلومنیوم به رنگ های متالیک افزوده می گردد. حتما دیده اید که اتومبیل هایی که رنگ متالیک دارند نسبت به اتومبیل های دیگر درخشندگی بیشتری دارند و همچنین جلوه بیشتری به اتومبیل می دهند.
به دلیل درخشندگی بیشتر اتومبیل های متالیک و برق فلز، هر گونه خش و خط کوچک و ریز بر روی بدنه اتومبیل از دور قابل مشاهده نیست. در صورت عدم وجود لایه کیلر، خواهید دید که رنگ متالیک هرگز درخشندگی و دوامی نخواهد داشت و همچنین در صورت وجود لایه کلیر و یا محافظ شاهد دوام بالای رنگ های متالیک در مقایسه با رنگ های معمولی خواهید بود.
دلیل مقاومت بالای رنگ های متالیک نسبت به رنگ های معمولی وجود همین لایه کلیر می باشد چرا که هر گونه آسیبی به بدنه اتومبیل وارد می شود ابتدا به سطح کلیر می رسد و چون لایه کلیر ضخیم تر از سایر لایه ها می باشد، در صورت برخورد ضربه آسیب فقط به کلیر رسیده و به رنگ اصلی بدنه اتومبیل آسیبی وارد نمی شود. اما این رنگ با گذشت زمان حالت ماتی به خود می گیرد که این مات شدن در قسمت هایی دارای خط و خش است قابل رؤیت می باشد. این ماتی به علت بازتابش زاویه دار نور از سطح بدنه می باشد.
رنگ های صدفی
رنگ های صدفی مثل رنگ های متالیک بوده با این تفاوت که در ساختار آن ها به جای فلز از براده های سرامیک که به آن ها میکا گفته می شود، استفاده می شود. در حقیقت برش های کوچک از صفحات میکا تشکیل دهنده این نوع رنگ ها می باشند که این امر سبب بوجود آمدن بازتاب های نوری خاصی شده و بر مبنای نوری که تابیده می شود و همچنین جهت نگاه بیننده، شاهد تغییر طیف آن خواهید بود.
البته رنگ های دیگری نیز وجود دارد که به صورت سفارشی و خاص مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر برای رنگ آمیزی اتومبیل های تجملی و تشریفاتی کاربرد دارد. این رنگ ها نسبت به سایر رنگ ها از درخشندگی و براقیت بیشتری برخودار می باشند.
انواع آسیب های بوجود آمده بر روی رنگ اتومبیل
برای پولیش کردن اتومبیل اگر در ابتدا بتوانید نوع آسیبی که بدنه اتومبیل وارد شده است را شناسایی کنید، کمک بهتری در نحوه پولیش کردن آن می کند. همچنین در تشخیص این نوع آسیب در تصادفات مشخص کننده میزان خسارات و برآورد هزینه آن می باشد. بسیاری از افراد یدک کش اتومبیل توصیه می کنند در هنگام تصادف در ابتدا میزان آسیبی که به بدنه اتومبیل وارد شده است را بررسی کنید و سپس با توجه به آن مقدار خسارت را مشخص کنید.
در تصادفات جاده ای و یا در هنگام حمل اتومبیل به صورت غیر استاندارد ممکن است به بدنه اتومبیل آسیب جدی وارد شود و بدنه اتومبیل نیاز به پولیش و ترمیم داشته باشد که به صورت کلی آسیب های رنگی که بر اثر دیده نشدن رنگ اصلی و همچنین شکست نامنظم نور بر روی سطح کار مشخص می گردد.
برای بررسی نوع آسیب وارد شده به بدنه اتومبیل می توانید عوامل زیر را بررسی کنید:
  1. باقی ماندن رنگ روی رنگ
  2. سائیدگی رنگ
  3. ماتی رنگ
  4. خطوط سطحی
  5. خطوط عمیق
  6. خطوط خیلی عمیق
  7. سوختگی
  8. تاثیرات شیمیایی
روش صحیح پولیش کردن
پولیش یک نوع ساینده می باشد که به صورت دقیق مثل یک سنباده عمل کرده و با دانه های بسیار ریزتر از سنباده قادر است فرآیند پرداخت را با ظرافت خاصی انجام دهد این عمل به علت مالش مواد پولیشی و همچنین استحکاک دانه های موجود در آن صورت می گیرد که این پروسه در تمام انواع پولیش های واقعی که در دنیا وجود دارد، با نسبت های کم یا زیاد صورت می گیرد.
اگر قصد دارید رنگ اتومبیل را ترمیم و براق کنید در واقع با انجام این کار یک لایه از رنگ اتومبیل را از بین برده اید، در مواقعی که از یک پولیش فلز به منظور براق کردن استفاده می کنید در این پروسه نیز یک لایه از فلز را حذف خواهید کرد و در نهایت یک سطح سالم و جدید و کاملا تمیز بوجود خواهد آمد که در زیر لایه رویی می باشد و در واقع با این کار از ضخامتی که لایه رویی دارد، کاسته شده ولی به قدری این کاسته شدن ضخامت کم می باشد که در کیفیت کلی رنگ تاثیری نخواهد داشت.
تقسیم بندی پولیش ها
تقسیم بندی اصلی پولیش ها بر مبنای قدرت سایندگی آن ها می باشد و هرچقدر این قدرت بالاتر باشد، پولیش خشن تر و زبر تر می باشد و اگر پولیشی بدون هیچ ماده ی ساینده ای باشد می توانید نام آن را واکس بگذارید. نام گذاری این امر به این دلیل است که پولیش به جهت فرآیند سایندگی آن ماده می باشد.
قبل از استفاده از پولیش باید درباره انواع پولیش ها آگاهی لازم از مشخصات فنی آن ها را داشته باشید، زیرا اگر پولیش زبر باشد مثل یک سنباده زبرتر عمل می کند و همچنین می تواند در صورت اشتباه ، کل رنگ موجود بر روی سطح را از بین ببرد. برای اطلاع از نرمی و زبری سنباده می توانید عدد نوشته شده در پشت سنباده را مطالعه نمایید که در مورد پولیش هم این عدد وجود دارد و می توانید از مقدار دقیق آن اطلاع پیدا کنید.
نکات مهم در هنگام انتخاب نوع پولیش
بهتر است از پولیش هایی استفاده کنید که شامل کمترین میزان مواد چربی مثل سیلیکون و پارافین باشد زیرا این مواد چرب می تواند خط و خش را بپوشاند ولی زمانیکه این چربی ها شسته شود، دوباره تمام خط و خش ها قابل دیدن می باشد به همین دلیل توصیه می شود از پولیش هایی که بدون سیلیکون و مواد چرب هستند، استفاده شود تا آسیب ها بطور کامل حذف شوند.
به طور کلی باید گفت که پولیش ها در دو نوع نرم و زبر دسته بندی می شوند که قبل از انجام پولیش باید هدف خود را بدانید که قصد رفع یک خراش عمیق را دارید یا تنها برطرف کردن خراش های جزئی بر روی بدنه اتومبیل و یا تنها قصد دارید درخشندگی اتومبیل خود را بیشتر کنید.
پولیش زبر
این نوع پولیش دارای خاصیت سایندگی بسیار بالایی است، به گونه ای که قدرت سایندگی آن با نرم ترین نوع سنباده 1200 مقایسه می گردد. با استفاده کردن از این نوع پولیش قادر هستید که سخت ترین خراش های بوجود آمده بر روی بدنه را نابود کنید، البته آن دسته از خراش هایی که هنوز به سطح زیر رنگ نرسیده باشد. این نکته را هم لازم است بدانید که سطح پوشیده شده به علت زبری بالای پولیش به صورت کاملا مات در می آید.
دقت داشته باشید که پولیش زبر به تنهایی قابل استفاده نمی باشد و باید همراه با پولیش نرم مورد استفاده قرار بگیرد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر به صورت مکرر از پولیش زبر استفاده کنید، سبب ناپایدار کردن و همچنین از بین بردن رنگ اتومبیل می شوید.
پولیش نرم
این نوع پولیش از خاصیت سایندگی ظریفی برخوردار می باشد که این خاصیت سبب صاف و براق کردن کلیه خط و خش های بوجود آمده بر روی بدنه می شود. از این نوع پولیش می توان در قسمتی از بدنه اتومبیل استفاده کرد و یا کل بدنه اتومبیل را پولیش کرد. یکی دیگر از کاربردهای این نوع پولیش برای تمیز کردن لکه های محیطی مثل شیره درختان، قیر و… می باشد که با استفاده از این نوع می توان آن لکه ها را از بین برد.
پولیش واکس
این نوع در واقع یک نوع مخلوط با واکس می باشد که توسط آن می توان بدنه اتومبیل را براق تر کرد که این نوع پولیش در واقع خصوصیات پولیش نرم را نیز دارد.
واکس
درست است که واکس در گروه پولیش ها قرار نمی گیرد، اما در مواردی که سطح رنگ اتومبیل بدون موج و صاف است و نیازی به پولیش ندارد، می توان از واکس استفاده کرد. در این پروسه می توان واکس را بر روی قسمت های مورد نظر زد و با قرار دادن لایه ای از چربی میزان براقی را بیشتر کرد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که واکس خالص هرگز خاصیت پرداخت کاری و خش برداری را نداشته و فقط به دلیل باقی ماندن چربی های مخصوص ایجاد براقی می کند که البته به صورت مقطعی و موقت می باشد.
استفاده صحیح از پولیش
پولیش کردن اتومبیل به دو روش دستی و همچنین با استفاده از دستگاه پولیشر انجام می شود که دستگاه پولیشر از نظر نوع چرخش و دوران به دستگاه پولیشر روتاری و دستگاه پولیشر اوربیتال تقسیم بندی می شود. اگر سطح کار بزرگ می باشد لازم است تا از دستگاه پولیش استفاده شود در غیر این صورت برای پولیش سطوح کوچک با پنبه نرم و دستمال مایکروفایبر می توان خطوط را از بین برد.
قبل از انجام پولیش کاری باید سطح کار کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد پس قبل از پولیش کاری حتما سطح بدنه اتومبیل را بشوئید تا کاملا تمیز شود. برای ترمیم کردن آثار خط و خش از روی بدنه اتومبیل ابتدا محل را با آب و مواد شوینده بشویید، حتی کوچکترین اثری از گرد و غبار نیز بر روی سطح بدنه اتومبیل باقی نمانده باشد.
 
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
 ۰۷ شهریور ۱۴۰۲

مشکلات گیربکس و دیفرانسیل : زوزه و بد جا رفتن دنده های گیربکس و دیفرانسیل

سوالاتی که باید پرسیده شود: 1-مدت زمان خرابی یا زوزه 2-میزان زوزه 3-کارکرد واسکازین 4-بعد از تعویض واسکازین صدا کمتر شده یا تغییری نکرده 5-برند و گرید واسکازین مصرفی  6-ازاول زوزه داشته پیشنهادات: 1-تعویض واسکازین نامناسب ، بی کیفیت و با کارکرد بالای 44 هزار ...  ادامه مطلب 
آیا در اتومبیل ها با گیربکس های دستی, تعویض دنده بدون ترتیب باعث آسیب به خودرو می شود؟
 ۰۳ بهمن ۱۴۰۰

آیا در اتومبیل ها با گیربکس های دستی, تعویض دنده بدون ترتیب باعث آسیب به خودرو می شود؟

در گیربکس های خودکار تعویض یا انتخاب دنده صحیح در شرایط مختلف برعهده یک نرم افزار گذاشته شده و راننده نقشی در این کار ندارد. در گیربکس های نیمه خودکار تعویض دنده توسط راننده معمولا تحت نظارت بوده و در صورت اشتباه وی، دنده صحیح به صورت خودکار ...  ادامه مطلب 
7 علت استارت نخوردن خودر
 ۰۳ بهمن ۱۴۰۰

7 علت استارت نخوردن خودر

روشن نشدن خودرو یکی از مشکلات رایجی است که همه رانندگان حتی برای یک بار هم که شده با آن مواجه شده اند.معمولا  اکثر رانندگان بلافاصله پس از برخورد با این مشکل رایج به سراغ باتری خودرو می روند و مشکل را در آن می دانند.اما استارت نخوردن خودرو می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد.   1-معیوب بودن ...  ادامه مطلب 
بهترین مایع برای شستن اتومبیل چیست؟
 ۲۲ آبان ۱۴۰۰

بهترین مایع برای شستن اتومبیل چیست؟

تمیزکاری وسیله نقلیه شخصی علاوه‌بر بهبود بصری فضای شهر، نمادی از اهمیت راننده به شخصیت و جایگاه اجتماعی‌اش فارغ از برند و قیمت اتومبیل است. حال سؤال اینجاست که تمیز کردن اصولی اتومبیل چگونه باید باشد؟ یک سطل آب و یک پارچه، اولین ابزار برای شستن اتومبیل است. آن‌ها که قصد دارند این کار را ...  ادامه مطلب 
نکاتی برای تمیز نگه داشتن اتومبیل
 ۱۶ آبان ۱۴۰۰

نکاتی برای تمیز نگه داشتن اتومبیل

تمیز نگه داشتن اتومبیل در نگاه اول میتواند کار سختی باشد و از حوصله خارج باشد. اما فراموش نکنید، یک اتومبیل تمیز هم برای خود شما و هم برای ماشین تان شخصیت می آورد. نگهداری اتومبیل مستلزم رعایت کردن چند نکته است : 1.سطل زباله مخصوص اتومبیل برای تمیز نگه داشتن اتومبیل ،همیشه یک سطل زباله ...  ادامه مطلب